Bronnen: (a) Volksgezondheidenzorg.info 2016, (b) Trendrapport bewegen TNO 2000-2014, (c) HR Praktijk 2016, (d) Onderzoek Arboned 2016 , (e) rapport werkbeleving in nederland 2016, (f) Volksgezondheidenzorg.info

HEALTH COACHING ZAKELIJK

Zijn uw medewerkers optimaal productief? Of ziet u aan de hand van kengetallen dat er best wat zou kunnen worden geoptimaliseerd binnen uw onderneming. Health Coaching op de werkvloer kan hiervoor een oplossing zijn. Met medewerkers die “er niet uitkrijgen wat erin zit” gaan wij op individuele basis aan de slag. Samen met de medewerker kijken wij wat er in zijn of haar leefstijl kan worden aangepast. We kijken naar voeding, stress, slaap en beweging. Ook de onderliggende aspecten zoals intrinsieke motivatie, bezinning en maatschappelijke betrokkenheid kunnen aan bod komen. Workshops en een inloopspreekuur behoren tot de mogelijkheden. Iedere organisatie is anders, dus wij komen graag met u brainstormen hoe u weer het beste uit uw mensen kunt halen en hoe u dit kunt integreren in uw vitaliteitsbeleid.

Wist u dat:

  • Bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht (a)
  • Nederlandse werknemers gemiddeld 7 uur per dag zitten (b)
  • 33% van de werknemers regelmatig een ongezonde snack kiest in de bedrijfskantine 9  (c)
  • 30% van de werknemers slaapproblemen heeft door problemen op het werk(d)
  • 31% van de werknemers zegt dat de werkdruk te hoog is (e)
  • 45% van de werknemers niet toe komt aan 30 minuten bewegen per dag (f)

Dit zijn zomaar een paar feiten over de werknemer in de algemeen. Deze feiten dragen bij aan een ongezonde leefstijl en die veroorzaakt weer een verminderde arbeidsproductiviteit of een verhoogd verzuimpercentage.

Door de leefstijlcoach in te zetten op de werkvloer, grijpt u tijdig in. Medewerkers krijgen de aandacht die ze verdienen voordat ze zich ziekmelden. Zo haalt u het beste uit uw mensen, gezonde mensen presteren immers beter, voelen zich gelukkiger en zijn leukere collega’s.

 

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Vanwege mijn ruime ervaring in de corporate sector in combinatie met mijn werk als leefstijlcoach, maak ik graag de connectie tussen een gezonde leefstijl en de corporate verantwoordelijkheden. Ik help u uw medewerkers weer optimaal te laten functioneren.

OVER MIJ

Ik ben Fieke Fillekes, afgestuurd Leefstijlcoach aan de post HBO Opleiding, Academie van Leefstijl en Gezondheid en lid van de BLCN. Ik help graag mensen om zich gezonder, fitter en actiever te kunnen gaan voelen.


LEES MEER OVER MIJ