“Ik was alleen maar aan het rennen en had nergens echt de tijd voor. Dat moest veranderen.“

Wie coacht jou?

MEER OVER MIJ


Ik ben Fieke Fillekes, partner van Leon en samen hebben wij twee kinderen.

Een aantal jaar geleden kwam ik erachter dat ik mijzelf bevond in een soort achtbaan van het leven. Ik was alleen maar aan het rennen en had nergens echt de tijd voor. Dat wilde ik veranderen.

Ik ben op zoek gegaan naar een sport die ik echt leuk vond, dat bleek Crossfit. Ik begon twee keer per week met trainen en als snel merkte ik dat ik meer wilde. Inmiddels train in 4 tot 5 keer per week en is Crossfit mijn uitlaatklep geworden. Ik ben beter gaan slapen, heb minder last van stress, heb echt tijd voor mijzelf, het is een toevoeging aan mijn sociale leven en het belangrijkste: ik vind het echt leuk!

Ik ben erg resultaat gericht, dus ik wilde meer resultaat zien in mijn sportprestaties. Die haal je dus niet alleen uit trainen. Toen ben ik naar mijn voeding gaan kijken. Door kleine aanpassingen te doen en vast te houden, merkte ik dat mijn sportprestaties verbeterde, maar ook mijn lunchdip verdween, ik mij minder moe voelde, mijn vetpercentage omlaag ging en mijn spiermassa omhoog.

Het ging mensen opvallen en mensen vroegen mij regelmatig wat ik precies deed. Ik vond het zo leuk om hierover te praten en te adviseren, dat ik besloot om een professionele opleiding tot leefstijlcoach te gaan volgen. Nu heb ik dus van mijn hobby ook mijn werk gemaakt!

Omdat ik al jarenlang actief ben in de corporate sector, eerst binnen HR en sinds 2013 binnen Procurement, zie ik ook de problemen die er zijn op de werkvloer. Ik praat regelmatig met collega’s en relaties over stress, te weinig kunnen bewegen, slechte voeding in de kantine en hoe je leefstijl je prestaties op de werkvloer kan beïnvloeden. Hoe mooi zou het zijn als alle werkgevers echt oog zouden hebben voor hun werknemers en wat zouden willen investeren in het stimuleren van een betere leefstijl van hun mensen? Dat geld wordt heel snel terug verdiend. Gelukkig zie ik in de markt een trend ontstaan waarbij werkgevers dit willen faciliteren voor hun werknemers. Ook hier denk ik graag over mee.