Zwarte bonen brownies

18/05/2016door admin0

Een recept voor een tussendoortje: zwarte bonen brownies. Heerlijk!

Ingrediënten

  • +/- 265 gram uitgelekte zwarte bonen (uit blik of zelf gekookt als de gedroogde variant)
  • 10 zachte dadels
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • Snufje zout

Optioneel

  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 1 scoop eiwitpoeder voor de sporters onder ons
  • 1 geprakte kleine banaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de uitgelekte bonen met de dadels tot een puree (met blender of staafmixer). Voeg de eieren toe en laat nogmaals draaien. Indien je een banaan toevoegt doe je dit nu.

Voeg als laatste cacao, wijnsteenbakpoeder, zout en vanille extract toe en eventueel het eiwitpoeder. Roer de kokosrasp en eventueel de cacaonibs er met de hand doorheen.

Schenk alles in een kleine cakevorm die je eerst bedekt met bakpapier. Ongeveer 25 minuten in de oven en klaar! De brownies moeten van binnen nog een beetje zacht zijn. Verdeel de brownie in 10 gelijke stukjes. Zelf maak ik vaak een dubbele portie, zodat je er wat langer van kunt genieten.

Voedingswaarde per stuk (zonder de opties):

  • 140 kcal
  • 2,5 gram vet
  • 1,3 gram verzadigd vet
  • 7,8 gram eiwit
  • 17,2 gram koolhydraten
  • 5,7 gram vezels

En, wat vind jij ervan?

Your email address will not be published. Required fields are marked *